Det finns många svenska webbhotell som du kan välja mellan. Dessa är några som jag tycker är bra:

  • City Network - Webbhotell med 250 GB utrymme och 5 000 GB trafik. Du kan koppla obegränsat med domäner och kontrollpanelen är enkel att använda. Just nu dessutom 10 kr/mån.
  • Oderland - Ett mycket trevligt och bra webbhotell med kontrollpanelen cPanel. Du får i Privatpaketet 10 GB utrymme och 250 GB trafik per månad. Mycket prisvärt webbhotell om du vill använda cPanel. Från 69 kr/mån.
  • Crystone - Ett bra webbhotell med hela 250 GB utrymme och 5 000 GB trafik (lika mycket som City Network) och du får tillgång till cronjobs. Kampanj för första året 9 kr/mån.
På sidan Webbhotell Test kan du läsa recensioner och tester om webbhotell. Det gör att du får en insyn i hur webbhotellet ser ut.

Hur dyrt webbhotell behöver du välja?

Det finns många webbhotell att välja mellan och det skiljer en hel del i pris mellan de leverantörer och olika webbhotellspaket. För en privatperson rör det sig dessutom om betydelsefulla summor, och ännu viktigare blir det om denne också är student.

För en privat blogg eller hemsida kan du sikta väldigt lågt i pris utan att känna att du valt ett för billigt webbhotell. Billiga webbhotell har generellt större sannolikhet att få driftstörningar än ett dyrare förutsatt att samma funktioner erbjuds. Nu finns det undantag men om vi generaliserar så är det så.

Som privatperson med en ny blogg eller hemsida så är det inte säkert att det gör så mycket om den har lite sämre tillgänglighet än den skulle haft på ett annat webbhotell. Om du redan tjänar pengar på din hemsida och ditt mål är utöka dessa inkomster så kanske det billigaste webbhotellet är ett snålt alternativ.

Om vi ser till intäkterna och driftstörningar så är det bättre att ha en hemsida på ett webbhotell där webbplatsen inte alls är tillgänglig under en liten del av året än ett webbhotell där hemsidan alltid är tillgänglig men där den alltid laddas väldigt långsamt. En långsam hemsida är jobbig att besöka och idag förväntar vi oss att sida ska laddas klart på några sekunder.

Billiga webbhotell kan ha tagit in för många kunder per server som resulterar i att din hemsida laddar långsamt. Detta är alltså en risk du tar om du siktar på de billigaste. Allt beror helt och hållet på vilket syfte webbplatsen har.


Behöver du något mer kraftfullt?

Om ett vanligt webbhotell inte är kraftfullt nog för din hemsida så bör du titta på andra lösningar. VPS och dedikerad server kan vara två vettiga alternativ. Det kostar lite mer men du får ut mycket mer prestanda än vad du skulle fått på ett vanligt webbhotell.

På sidan http://hyraegenserver.se/ kan du hitta en hel del intressanta artiklar om dedikerad server och VPS. Där finns också en lista på svenska webbhotell som erbjuder just VPS och dedikerad server.


This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola